Samen op zoek naar vragen

om antwoorden te vinden

SOS Events - buitengewone bedrijfsuitjes!

Doel & Methode


Het kan zijn dat je als team meer diepgang zoekt. In dat geval kun je ervoor kiezen om onze activiteiten uit te breiden met een professionele trainer. De trainer houdt dan het vooraf gestelde doel voor ogen en helpt jou en je team om hiernaartoe te werken. Dit kan via verschillende methodes. In overleg bepalen we welke methode het beste bij jullie past. Werk je nog niet met een trainer of trainingsbureau, maar heb je hier wel interesse in? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Wil je meer informatie? Neem gerust eens contact met ons op via info@teambuilding.nl of bel 0577-401506.

Doelen

Wat wil je met je team bereiken? Welke doelen heb je? Waar bevinden zich verbeterpunten en waar kan je team aansturing of extra motivatie gebruiken? Door vooraf te bepalen wat je met de teambuilding wilt bereiken kun je het succes ervan meetbaar maken. Daarnaast zorgt het stellen van doelen voor focus: je doet niet zomaar activiteiten en opdrachten, maar werkt samen doelgericht en planmatig aan een beter functionerend team. Dat is teambuilding met meerwaarde. Hieronder geven we je een aantal voorbeelden van doelen die je kunt hebben met de teambuilding.
 • arrow_drop_down Samenwerken
  Het thema samenwerken is een van de meest voorkomende doelen bij teambuilding. We kijken hierbij naar de teamsamenstelling, het gedrag van de deelnemers tijdens de activiteiten en hoe de samenwerking kan worden verbeterd. Een zeer geschikt thema voor nieuwe (samengestelde) teams, bijvoorbeeld na een fusie of reorganisatie.
 • arrow_drop_down Vertrouwen
  In ieder bedrijf zijn er situaties waarbij er wantrouwen is. Dat kan binnen een team zijn, bijvoorbeeld door verborgen agenda's. Of nadat er een nieuw team is gecreëerd, door een fusie of reorganisatie. Het vertrouwen is weg en iedereen kiest voor zijn eigen belang. Juist dan is het essentieel dat (nieuwe) teamleden elkaar echt leren kennen, om het vertrouwen te herstellen of te creëren.
 • arrow_drop_down Communicatie
  Communicatie binnen een team is cruciaal en is de verbinding tussen samenwerken en vertrouwen. Wanneer je aan dit doel wilt werken tijdens je teambuilding dan spelen kernwoorden als non-verbaal, verbaal, zender/ontvanger, metacommunicatie, lichaamstaal en feedback een grote rol.
 • arrow_drop_down Leiderschap
  Heb jij de juiste leider in je team? Er bestaan verschillende vormen van leiderschap. Zo heb je charismatische leiders, die met hun enthousiasme collega's aansturen. En je hebt managers die instructies geven volgens een duidelijk protocol. Wanneer in een team meerdere leiders zitten, kan dit tot problemen leiden. Teambuilding met dit doel geeft je inzicht in het gedrag van de deelnemers en je team.

Methodes

Om je gestelde doel tijdens de teambuilding te bereiken kunnen we gebruikmaken van verschillende methodes. Deze zijn ontwikkeld om het resultaat binnen je team te verhogen. In overleg bepalen we welke methode(n) het beste bij je organisatie, team of doel past. Om je een idee te geven van mogelijke methodes vind je hieronder een aantal voorbeelden.
 • arrow_drop_down Belbin Methode
  De meest bekende methode ter wereld is van Dr. Meredith Belbin uit Cambridge en hij heeft hiermee het begrip ‘teamrol’ geïntroduceerd. De vraag die bij deze methode centraal staat is: Waarom functioneert mijn team niet, terwijl er veel getalenteerde mensen in het team zitten?
 • arrow_drop_down Management Intensive Training
  Een tweedaags trainingsprogramma voor managementteams. Ontwikkeld voor leden die niet alleen meer verdieping willen in hun persoonlijk functioneren als leidinggevende, maar ook als team een stap willen maken als het gaat om samenwerken.
 • arrow_drop_down Omdenken en verandermanagement
  Zit je met je team in een rollercoaster en moeten er op korte termijn veranderingen worden doorgevoerd? Met behulp van deze methode spiegelen we oud gedrag om nieuw gedrag mogelijk te maken.
 • arrow_drop_down Idee, denken, doen... resultaat
  Ontdek welke rollen de leden binnen je team hebben en werk samen een stappenplan uit om meer resultaat te bereiken. Het is aan het team om hierover een idee te verzinnen en het gezamenlijk in de praktijk te brengen, alleen dan zal het een succes worden.
 • arrow_drop_down Teamcoaching bij conflicten
  Soms spelen er problemen binnen jouw team. Oplossingsgerichte interventie kan dan nodig zijn om je team naar een gezonde samenwerking te begeleiden. Geen focus op de oorzaken, maar samen actief nadenken over oplossingen. Bewegen speelt hierbij een belangrijke rol.
 • arrow_drop_down Feedback
  Feedback speelt bij teambuilding een grote rol. Wij geven daarom bij al onze teamactiviteiten feedback. Tijdens een activiteit, bijvoorbeeld door de opdracht stil te leggen om en beter teamresultaat te bereiken of na afloop om zo vast te kunnen stellen waar het mis of juist goed ging.
Waarom Teambuilding.nl

#1 in Teambuilding

Specialist sinds 1996

Grootste van Nederland

Ook voor grote groepen

Gratis locatie advies

Video SOS Events
Gemiddeld krijgen wij van onze klanten een
8,4
 • Westerhuis:

  "ondanks dat het corona tijd was hebben we toch genoten van ons jaarlijks dagje uit. "

  Activiteit: Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10 Medewerkers: Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10
 • Glashandel Aart Bouman:

  "Wij hebben een hele leuke dag gehad! Van begin af aan was alles tip top geregeld! "

  Activiteit: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10 Medewerkers: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10
 • Nienke :

  "We hebben een enorm leuke dag gehad! Super bedankt voor alle goede zorgen! "

  Activiteit: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10 Medewerkers: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10
 • Deelnemer:

  "Iedereen was enthousiast; we hebben echt een leuke dag gehad! Bedankt!!"

  Activiteit: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10 Medewerkers: Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10
 • Batenburg Techniek:

  "Ik was er zelf niet bij, maar heb enthousiaste verhalen gehoord."

  Activiteit: Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10 Medewerkers: Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10